Analist: Bu 2 Kripto Para Fırlama Potansiyeli Taşıyor!

Kripto para piyasası, 26 Aralık’ta Bitcoin’in (BTC) düşüşü tetiklemesiyle bir geri çekilme yaşıyor. Bu düzeltme, Mt. Gox’un 2014’teki borsa çöküşünden 10 yıllık alacaklılarına nihayet ödeme yaptığı söylentilerinin ortasında geldi. Düşüş eğilimi yoğunlaştıkça, Bitcoin açığa satış yapanlar anlamlı karlarla parasal olarak ödüllendiriliyor. Bu nedenle, diğer spekülatörlerin short pozisyonlarını arttırarak kısa vadeli likidasyonları daha da tetiklemesi mümkün. Bu bağlamda kripto analisti Vinicius Barbosa, “short squeeze” potansiyeli yüksek olan iki kripto paraya dikkat çekiyor.

Lider kripto para Bitcoin için “short squeeze” potansiyeli var

Özellikle, Bitcoin haftalık zaman diliminde yukarı yönlü yüksek ağırlıklı likidasyonlara sahip. Özellikle 44.640 dolarlık fiyatın, 894,76 milyon dolar değerinde likidasyonla piyasa yapıcılar için hızla bir hedef haline gelmesi muhtemel.

BTC haftalık likidasyon ısı haritası. Kaynak: CoinGlass

Ayrıca, 44.000 dolardan 45.000 dolara kadar 8 milyar dolar değerinde likidasyon var. Bu cazip değişken sermaye, Ocak 2024’te lider kripto para birimine yönelik bir dizi ‘short squeeze’ tetikleyebilir. Bu arada traderlar, yalnızca son 24 saat içinde 17,93 milyar dolarlık short pozisyon açıldı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Bitcoin gün içinde %3 düşüşle 42.365 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin Long/Short oranı. Kaynak: CoinGlass

İkinci sırada lider altcoin Ethereum (ETH) var

İkinci en büyük kripto para birimi de, ayı eğilimli traderların sermaye dağıtmaya devam etmesi halinde bir ‘short squeeze’ görme tehdidiyle karşı karşıya. Traderlar, Ethereum’da (ETH) son 24 saat içinde 9,17 milyar dolarlık short pozisyon açtı. Böylece, ETH günlük açık pozisyonların %52,31’ini oluşturdu.

Ethereum Long/Short oranı. Kaynak: CoinGlass

Bununla birlikte, ETH için haftalık likidasyon ısı haritası Bitcoin’inkinden daha dengeli duruyor. Token başına 2.310 dolardan 26,76 milyon dolarlık likidasyon ve 2.400 dolara kadar ilgili bir ağırlık tespit etmek mümkün.

BTC haftalık likidasyon ısı haritası. Kaynak CoinGlass

Öte yandan, Ethereum’un long pozisyonları için aşağı yönlü likidasyon, karşıt ve nötr bir görünüm veriyor. Piyasa yapıcılar önümüzdeki haftalarda boğaları ya da ayıları likide ederek her iki yönü de arayabilir. Bu arada, bu kripto para birimlerinde bir ‘short squeeze’ gerçekleşeceğine dair hiçbir garanti yok. Bu yüzden yatırım yapmandan önce, yatırımcıların kendi araştırmalarını yapması önemli. Esasen, bir ‘short squeeze’ tamamen bir önceki yönde hala açık pozisyonlar varken piyasa duyarlılığının düşüşten yükselişe dönmesine bağlıdır.

Makaledeki görüşler ve tahminler analiste ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir