Bir çağrının spam olup olmadığını anlamanın basit yolu

Cep Telefonu Spam Çağrılarına Karşı Önlemler

Günümüzde hem çocuklar hem de yetişkinler, özellikle cep telefonlarına çok bağımlı bir hale geldi. İstenmeyen çağrılar, birçok insan için gerçekten can sıkıcı olabiliyor.

Telefon aramalarının reklam amaçlı yapılması, pek çok kişi için ciddi bir rahatsızlık kaynağı haline geldi. Çoğu zaman en uygunsuz zamanlarda gelen bu çağrılar, şirketlerin yasalara uygun davranmadığını gözler önüne seriyor. Hatta dolandırıcılar, artık gerçek numaraları kullanarak insanları kandırabiliyor.

Özellikle iş arayanlar, bu tür aramaları umut verici bir iş fırsatı olarak algılayabiliyor. Fakat gerçekte amaçları, insanların kişisel ve mali bilgilerini ele geçirmek olabiliyor. Bu durum, mağdurlar için büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor.

En önemli önlem, bu tür çağrılarda asla kişisel veya bankacılık bilgilerinizi paylaşmamanızdır. Gerçek bir şirket temsilcisiyle görüştüğünüzden emin olana kadar dikkatli olmalısınız.

Spam Çağrılardan Korunma Yolları

Spam çağrılarından korunmak için iki etkili yöntem bulunmaktadır:

  • Truecaller benzeri uygulamalar: Ücretsiz olarak sunulan bu uygulamalar, arayanın kimliğini belirlemenize yardımcı olabilir.
  • Google’ın spam uyarı sistemi: Google, arama yaparken ticari bir çağrı olup olmadığını kontrol ederek kullanıcılarına bildirim göndermektedir. Haritalar uygulamasını kullanarak, spam çağrıları engellemeye yönelik veri tabanlarını kontrol edebilirsiniz.

Related Posts

ASUS V16 hem oyunculara hem içerik üreticilerine güçlü bir alternatif sunuyor

ASUS, hem giriş seviyesi oyunculara hem de yaratıcı profesyonellere hitap eden yeni dizüstü bilgisayarı V16 modelini tanıttı. 16 inç boyutundaki bu cihaz, yüksek performanslı donanımıyla dikkat çekiyor. Kullanıcılar, Intel Core i7-240H ya da …

Microsoft’un kodlarının yüzde 30’unu yapay zeka yazıyor

Microsoft CEO’su Satya Nadella tarafından yapılan bir açıklamaya göre şirket kodlarının yüzde 30’unu yapay zeka yazıyor.

Reddit kullanıcıları üzerinde, yapay zekayla gizli deney yapmışlar

Yapay zekanın sosyal medya ortamında fikir ve davranışları nasıl yönlendirebileceğini sorgulayan bir deneyin, Reddit’te aylarca yürütüldüğü ortaya çıktı. Habersiz yürütülen bu deneyin ortaya çıkması, tabii ki beraberinde büyük tartışmaları da getirdi.

Tek bir amino asit kısıtlaması, ömrümüzü onlarca yıl uzatabilir

Yaşamımızı uzatmanın yolları araştırılırken, bilim insanları beslenmenin derin etkilerine odaklanıyor. Fareler üzerinde yapılan güncel bir deney, izolösin adlı bir amino asidin diyetten kısıtlanmasının ömür ve sağlık üzerinde dikkat çekici sonuçlar verdiğini ortaya koydu.

10 dolarlık tuzak: App Store’da yeni sahte oyun fiyaskosu

Popüler oyun Blue Prince’in (Mavi Prens) korsan bir iOS sürümü App Store’da satışa sunuldu. Oyunun geliştiricisi bile bu işe şaşırırken, tuzağa kimlerin düştüğü, Apple’ın buna nasıl izin verdiği tartışılmaya başlandı.

Yapay zeka patlamasını başlatan Microsoft-OpenAI ortaklığı çatırdamaya başladı

2015 yılında kâr amacı gütmeyen bir girişim olarak hayatına başlayan OpenAI’ın yıllarca hiçbir ürün ortaya koymadan ayakta kalmasını dışarıdan aldığı destek sağladı. Bu yolda OpenAI’a en büyük desteği veren şirket ise Microsoft oldu. OpenAI’daki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir