Saadet ve Gelecek’ten oda isyanı

Saadet Partisi-Gelecek Partisi TBMM Grubu, Meclis Genel Kurulu salonunda gruplarına ayrılmış bir yer olmadığı gerekçesiyle, eylem yapmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin devreye girmesi ile MHP sıralarının bir bölümü Saadet Partisi Grubu’na ayrılmıştı.

Saadet Partisi-Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Grup Başkanvekilleri İsa Mesih Şahin ve Bülent Kaya; bugün Grup Yönetimi için ayrılan odanın koşulları ile ilgili açıklama yaptı. Özdağ, şunları söyledi:

ÖZDAĞ: “HAK VERİLMEZ ALINIR”

“7 Temmuz 2023 tarihinden itibaren grubumuzu kurmuştuk. Altı ay geçti. Altı ay içinde bize burayı uygun gördüler, çalışma ofisi olarak. Grup Başkanı odası olarak da yukarıda bir yer var, bu kadar bir yer. 37 kişi çalışıyor. Takdirlerinize sunuyorum.”

İsa Mesih Şahin ise şu değerlendirmeleri yaptı:

“Normal şartlarda bütün grup başkanvekillerinin, bütün grup başkanlarının bu binada çalışma alanları var. Ama bize bu alanlar oluşturulmadı. Çok zor şartlar altında, çalışmaya çalışıyoruz. Gelecek-Saadet Grubu, bugüne kadar Meclis’te çok iyi bir performans gösteriyor, bu imkansızlıklara rağmen. Meclis Başkanlığı’ndan tek bir beklentimiz var. Hakkaniyetli olunması, eşit rekabet koşullarının oluşturulması ve adaletli davranılması. Hakkımız olan çalışma koşulları maalesef sağlanmıyor. Geçen gün, ‘Ne yapalım buraya, çadır mı kuralım’ diye ironi yaptım. Umarım bu sesler duyulur. Meclis’in itibarıdır, işin bu tarafı da var.”

Bülent Kaya ise şöyle konuştu:

” TBMM’de partiler üzerinden yürüyen bir sistem var. Partilerin herhangi birinin biri üzerinde üstünlüğü yok. Meclis Başkanı ile görüştüğümüz zaman 6 siyasi partiye de eşit davranan bir Meclis Başkanı görmek istediğimizi, iktidarın kendisine açtığı alanla sınırlandırmak isterse tarafsızlığının tartışmaya açılacağını, dolayısıyla bizim Meclis Başkanlığından beklediğimiz tarafsız bir şekilde bütün partilere rahat bir çalışma ortamı sağlayabilecek bir çalışma içerisine girmesi. Ama bugüne kadar sadece zaruri olarak bize verilen imkanların dışında, Meclis başkanlığının inisiyatif kullanarak vereceği hususlarda herhangi bir adım atılmadığını gördük. Genel Kurul ile ilgili, 3 aylık bir süreçten sonra sayın Meclis Başkanı’nın, ‘kusura bakmayın benim çözme yetkim yok, siz anlaşabilirseniz ancak anlaşın’ demesiyle akamete uğradı ve takip ettiğiniz şekilde çözüldü.

KAYA: “KİMSEDEN HAK DİLENMİYORUZ”

Biz burada kimseden hak dilenmiyoruz, hakkımızı arıyoruz ve Saadet-Gelecek Grubu olarak, meclis başkanlığımızın eşit çalışma koşulları oturup sağlamadığı bir yerde, Meclis İçtüzüğünden, Anayasa’dan bahsetmesinin anlamsız olacağını ifade etmek için bu toplantıyı yapıyoruz.

Biz bankamatik memuru çalıştırmak istemiyoruz ve çalıştırmayacağız. Bize, ‘tamam grubunuzun 37 personeli var, bunlar gelmese de olur, maaşlarını alsınlar, seslerini çıkartmasınlar’ derlerse bu haramdır. Bizim arkadaşlarımız burada bizim grubumuza lojistik destek vermek üzere hizmet etmek için buradan maaş alıyorlar ve maaşlarını da terinin son damlasına kadar helal olarak kazanmak istiyorlar.

Siz Meclis olarak 37 personeli tahsis ediyorsunuz ama bu personelin oturacağı bir masayı tahsis edemiyorsanız o Meclis Başkanlığının ayıbı olur. Hakkımızı sonuna kadar savunup söke söke almasını da bileceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Sayın Meclis Başkanı’na son çağrımızdır. Lütfen tarafsızlığınıza gölge düşürmeyin. Lütfen iktidar partisinin meclis başkanı gibi davranmayın. Lütfen iktidarın size tanıdığı alanla sınırlı bir Meclis başkanlığı yapmayın diyorum.”

Odatv.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir